Willem Haenraets - romantische taferelen en zachte kleuren
N.B.
Alle hier getoonde kunstwerken zijn uitsluitend originele en unieke schilderijen.
Wij verkopen géén prints, lithografieën of giclees door Willem Haenraets.
 

Willem Haenraets

Onze Lieve Vrouweplein Maastricht
acryl op doek
80 x 120 cm
 
prijs op aanvraag
T +31 (0)655 105 734

 

Willem Haenraets

Onze Lieve Vrouweplein Maastricht
acryl op doek
70 x 140 cm
 
prijs op aanvraag
T +31 (0)655 105 734

 

Willem Haenraets

Vrijthof te Maastricht
acryl op doek
70 x 140 cm
 
prijs op aanvraag
T +31 (0)43 325 8014 / M +31 (0)655 105 734

 

Willem Haenraets

Tango
acryl op doek
100 x 100 cm
 
prijs op aanvraag
T +31 (0)43 325 8014 / M +31 (0)655 105 734

 

NL - * 1940
 
Willem Haenraets, geboren te Heerlen op 9 oktober 1940 geboren in Heerlen. Zestien jaar oud, meldde hij zich aan bij de Academie Beeldende Kunsten Maastricht.
 
60er jaren

Na 4 jaar won hij een beurs van de Belgische regering, om in Antwerpen aan het Hoger Nationaal Instituut voor Schone Kunsten te studeren, waar hij de beschikking had over een eigen atelier met model. Daar heeft hij zijn studie voltooid, in de Meesterklasse van professor Sarina (Atelier Opsomer) en professor Vaarten.
 
Het was in die tijd, dat hij zijn eerste tentoonstelling hield. Van de opbrengst kocht hij een scooter, waarmee hij de hele omgeving afstruinde. Vooral bij de haven van Antwerpen werd veel geschilderd. Hier ontmoette hij een reder, die hem veel opdrachten bezorgde van allerlei mensen, in de vorm van portretten. Helaas, na een aantal jaren overleed de reder en vertrok hij naar Parijs, waar hij enkele maanden verbleef. Op Place du Têtre maakte hij van ‘s morgens tot ‘s nachts portretten, zodat hij na afloop een huis kon kopen in Bergen, Noord-Holland. Hier ging hij met zijn eerste vrouw Hannah wonen. In deze tijd stond hij vaak op kunstmarkten. Hij schilderde als een bezetene. Dramatisch genoeg verongelukte Hannah, hem achterlatend met een 6 weken oude dochtertje.
 
70er jaren
Na een chaotische periode besloot hij terug te gaan naar Limburg. Hij verhuisde naar Kasteel Terworm in Heerlen en stortte zich op zijn werk. Veel originele schilderijen werden via een galerie in Amsterdam verkocht, anderen gingen naar Duitsland. Eind 70er jaren ontmoette hij zijn 2de vrouw, met haar dochtertje. Samen kregen zij nog een zoon.
 
80er jaren
Halverwege de 80er jaren vatte hij het plan op om prints te laten maken van zijn schilderijen. Dit bracht een grote verandering met zich mee, zowel op financieel vlak als op het gebied van beurzen en exposities. Regelmatig ging hij op uitnodiging van uitgeverijen naar kunstbeurzen in de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland. Hij deelde onder andere handtekeningen uit op stands in het Convention Center in Los Angelos en New York. Terwijl de lithografieën op de Expo werden getoond, werden originele schilderijen in een galerie op Rodeo Drive in Beverly Hills geëxposeerd.
Doordat hij zoveel bekendheid verwierf, mede door het wereldwijd verspreiden van de prints, kwam er een uitnodiging uit Japan, om in Nagoya een expositie van zijn schilderijen te houden. Dit werd een groot succes. De Japanners waren vooral gecharmeerd van zijn romantische taferelen en zachte kleuren.
 
90er jaren
In deze periode werd hij benaderd door een galeriehouder in Maastricht. Met hem heeft hij een aantal vruchtbare jaren beleefd, met iedere twee jaar een mooie expositie, vaak al gedeeltelijk verkocht op de folder van de uitnodiging.
 
Heden
In 2003 kocht hij een huis in Spanje, waar het gemeentebestuur van Hondon de las Nieves hem bij het inschrijven al vroeg om een tentoonstelling te houden in het dorp, in het ‘Casa Cultura‘.
 
Maastricht blijft zijn belangrijkste verkooppunt: Galerie 043 - Konrad Brouns Fine Art.
 
 
N.B. Alle hier getoonde kunstwerken zijn uitsluitend originele en unieke schilderijen.
Wij verkopen géén prints, lithografieën of giclees door Willem Haenraets.

 
contact: T +31 655 105 734 / info@galerie043.nl