Thomas Heesakkers | een zeer begaafde bloemen- en stillevenschilder

Thomas Heesakkers

Fruit en een tinnen beker
rechtsonder gesigneerd
olieverf op paneel 24 x 50 cm

 
prijs € 875
contact: T +31 (0)43 325 8014 / M +31 (0)655 105 734

 

NL | * 1946
 
Geboren op 12 september 1946 op het Brabantse platteland heeft Thomas Heesakkers zich laten gelden als een zeer begaafde bloemen- en stillevenschilder.
 
Het leven in Nederland was zo kort na de Tweede Wereldoorlog niet gemakkelijk. Toch was de jonge Thomas vastberaden in zijn pogingen tot de kunstacademie te worden toegelaten. Dit lukte uiteindelijk om te worden tot de begaafde kunstenaar van nu. Na vier jaar academie, bezoeken aan diverse musea en nog diverse privélessen heeft Thomas een geheel eigen kleur en beleving aan zijn schilderijen gegeven.
 
Thomas Heesakkers schildert in olieverf en prefereert grootformaat schilderijen. Zowel zijn stillevens als zijn landschappen zijn in de romantische stijl en zijn werken volgen nauwkeurig de traditionele Hollandse School met haar grote diepte, intensiteit en rijk kleurpalet
 
Zijn schilderijen vinden gretig aftrek en vinden hun weg naar menig privécollectie over de gehele wereld. Thomas exposeerde reeds in Frankfurt, Dusseldorf, Eindhoven, Venlo en meermaals in Engeland.
 
Zijn werken laten ook een sfeer van rust en monumentaliteit zien. De kunstenaar en mens zijn één geworden: nooit opdringerig, maar wel emotioneel. Zijn schilderijen zijn feesten van kleur.
 
contact: T +31 655 105 734 / info@galerie043.nl