Lincy Hoogveld | een bas-reliŽf op het doek gebeiteld

Lincy Hoogveld

Strijdlust
rechtsonder gesigneerd
mixed media / epoxy
80 x 180 cm

prijs op aanvraag
contact: M +31 (0)655 105 734

 

Lincy Hoogveld, geboren in 1979 te Herveld.

De schilderijen van Lincy Hoogveld (Herveld, Nederland) zijn mixed media werken die bijna organisch als een bas-reliŽf op het doek gebeiteld werden, alleen ... ze werden geschilderd.
 
De kunstenares slaagt er in, met deze ogenschijnlijk zware materialen, lichtvoetige en frisse droomobjecten te toveren, waarbij de verwondering een onuitputbare bron van inspiratie blijkt te zijn.
 
De personages die ze schildert zijn warme idyllische figuren, gestileerd en tot hun essentie herleid, maar voorzien van een aantal - veelal ronde en somptueuze - attributen die hen een dromerig bijna feeŽriek voorkomen geven. Een felle kleurentoets zorgt ervoor dat deze figuren geen statische standbeelden zijn maar voluit tot leven komen en emotie uitdragen.
 
Waar de materie de personages boetseert tot aanraakbare individuen, creŽren de kleuren een emotioneel palet dat zintuigenprikkelend de doeken een warme uitstraling geeft. Niettegenstaande ze vol energie zitten, blijven ze intimistisch eenvoudig, hoe complex de gelaagde opbouw van de werken ook moge zijn.
 
Het is juist de combinatie van al deze factoren en het gebruik van de contrasterende technieken, die een uniek spanningsveld creŽert en de verschillende elementen van uitdaging en intimiteit met elkaar in evenwicht brengt. Kracht, emotie, dromen, ... het zijn de parameters die Lincy gebruikt, en het vraagt van de kijker tijd en rust om deze intens in zich te laten opnemen.
 
contact: T +31 655 105 734 / info@galerie043.nl