Erik Zwezerijnen | moderne kleurrijke schilderijen

 

Erik Zwezerijnen

Skyline
gesigneerd
acrylverf op doek
105 x 105 cm
 
 
prijs: Ä 1.150
contact: T +31 (0)43 325 8014 / M +31 (0)655 105 734

 

NL | * 1958
 
Erik Zwezerijnen: "Kunst is voor mij: vrijheid! geen verantwoording verschuldigd zijn aan regels, aan anderen maar alleen aan mijzelf, mijn integriteit als kunstenaar".
 
Erik Gerardus Nicolaas Zwezerijnen (Jutphaas - Utrecht), 5 december 1958 is een Nederlands beeldend kunstenaar.
Zijn inspiratie is het leven zelf, verbindingen van mens en religie, het mysterie. Erik beschouwt het als zijn om "steeds verder door te dringen tot de essentie van het leven, hoe deze er ook uit moge zien en waar deze te vinden is. Niet als twijfelende zoektocht, maar om vanuit een trefzekere basis verder te ontdekken en ontwikkelen."
 
Zijn schilderijen waren reeds te zien in Birmingham: Royal British Society of Artists; in ItaliŽ: Brentonico en Pergola, in Sarajevo, in Hamburg, in Bastogne en in Los Angeles in de Infusion Gallery.
 
In de schilderijen van Erik Zwezerijnen is het Experiment een wezenlijk element; de materie haar gang laten gaan, zolang Erik Zwezerijnen zelf de regie in handen blijf houden: "geen toeval dan mijn toeval".
 
Als Nederlands beeldend kunstenaar is Erik Zwezerijnen bezig met materiaal: linnen, verf en lak, maar wanneer een werk aanschouwd wordt, kijkt men niet naar linnen, verf of lak, maar naar hetgeen ermee tot uitdrukking is gebracht: emotie!
Als kunstenaar heeft hij de materie aan haar identiteit onttrokken en omgezet in emotie. Hierover nadenkend, beseft men dat er iedere dag weer opnieuw binnen de muren van zijn atelier zich een klein wonder voltrekt...
 
contact: T +31 655 105 734 / info@galerie043.nl