Tony De Wolf | stillevens
     
BelgiŽ | Antwerpen * 1961
 
Tony De Wolf werd geboren in Antwerpen (BelgiŽ) in 1961. Sinds hij een kleine jongen was hield hij van tekenen. Wanneer hij een potlood en papier kon vinden begon hij te schetsen te maken, proberen te tekenen wat de grote oude meesters trok, evenals wat hij om zich heen zag ... objecten, foto's, gewoon alles wat zijn ogen konden zien. Zijn koppigheid maakte hem te overleven in verschillende situaties. Er was een doel dat hem op de been hield en waaruit blijkt dat hij een groot schilder zou worden, de wil om zijn talent aan de wereld te laten zien en werd een collega van zoveel kunstenaars die hij bewonderde in zijn jeugd.
 
Niemand in zijn familie voorspelde zo'n talent, maar toch bleef hij trouw aan zijn passie. De wil om het onbereikbare te bereiken, om het onbereikbare te raken, aan de bijna perfecte visuele werkelijkheid in zijn schilderijen, maakte hem wat hij nu is ... een zeer getalenteerde en waardevolle kunstenaar. Na zeven jaar schilderlessen aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, zocht Tony naar nieuwe horizonten, nieuwe uitdagingen en vond privťbegeleiding in het atelier van Willem Dolphyn en later met Peter Van Tongerloo. Hier vond hij nieuwe belangrijke technische en morele steun, die leidde tot de kunst van het stilleven-schilderen, in een hyperrealistische manier.
 
Zijn composities geven de technische gaven van de Meesters, voorzien van een frisse aanpak in de presentatie en de selectie van de proefpersonen. Hij heeft geen wens om met een 'truc' de kijker te laten geloven dat zij een 'oude' meester bekijken - het is het creŽren van eigentijdse schilderijen in de eenentwintigste eeuw. Zijn composities laten de toeschouwer verbijsterd ... deze kunnen de groenten en fruit bijna ruiken, genietend van de frisheid van hun kleuren.
 
contact: T +31 655 105 734 / info@galerie043.nl