Theo Kuijpers | Maastrichts impressionist

Theo Kuijpers

Pronkstilleven
linksonder gesigneerd
olieverf op paneel
29 x 40 cm
 

prijs: 1.250
contact: T +31 (0)43 325 8014 / M +31 (0)655 105 734

 

Theo Kuijpers
 
NL | * 07 juni 1940
 
Van professie was Theo Kuijpers zelfstandig grafisch vormgever (nu in ruste) en als verlengstuk hiervan werkte hij als kunstenaar, schilder/keramiek. Hij studeerde aan de Stadsacademie voor toegepaste kunsten te Maastricht.
Theo is sinds 1979 bekend geworden als kunstschilder bij het grote publiek. Hij kreeg toen de opdracht voor het schilderen van een Kruisweg voor een parochiekerk in de Heeg - Maastricht, waarvoor hij ook de glas-in-lood ramen ontwierp. De bouwpastoor Frans Wiertz, de huidige Bisschop van Roermond verleende deze opdracht. Later werd er veel aandacht op radio en televisie aan deze unieke kruisweg besteed. Ook was er belangstelling van Duitse en Belgische media.
Gedurende de jaren die volgde heeft hij zich voornamelijk bezig gehouden met het schilderen van stillevens, landschappen, vogels en portretten. Ook was hij zeer ingenomen met de opdracht van het Bisdom Roermond, voor het schilderen van een statieportret van oud-bisschop van Roermond Mgr. Gijzen. Vele exposities volgde, voornamelijk in Limburg.
Theo Kuijpers kan men niet juist duiden betreffende stijl of techniek. Hij heeft zich vele stijlen eigengemaakt; gewoon omdat hij het niet laten kan de verschillende gevoelens te ervaren die gepaard gaan in de diverse wijze van uitbeelden, kleurstelling en materiaal.
 
contact: T +31 655 105 734 / info@galerie043.nl