Theo Berkers - stillevens met karakter
     
NL - * 1944
 
Theodorus Gerardus Maria Berkers, geboren te Asten in Noord Brabant in 1944. Hij groeide op in een streek met veel bos en boerderijen. Hierdoor heeft hij een voorkeur ontwikkeld voor allerlei soorten vruchten welke in de oude boomgaarden van de boerderijen in grote getale voorkwamen.
 
Ook de oude, enigszins versleten, voorwerpen (met karakter) zoals hij de noemt hebben zijn warme belangstelling. Na een gelukkig jeugd met veel sport, studie, en het bespelen van enkele instrumenten, kwam na 30 jaar zware arbeid de liefde voor het schilderen weer bezit van hem te nemen. Deze liefde was altijd al aanwezig, de liefde voor het tekenen en schilderen was er altijd en overal.
 
Enkele jaren van cursussen bij diverse schilderscholen volgde. Net als het steeds weer bezoeken van musea en exposities. Daarnaast onderhoudt hij persoonlijke, warme contacten met gespecialiseerde kunstenaars.
Hij probeert zijn werk altijd dat speciale mee te geven, door de voorwerpen en vruchten boven zichzelf uit te laten stijgen en er iets mysterieus in te leggen.
 
contact: T +31 655 105 734 / info@galerie043.nl