Johannes Eerdmans | Friese fijnschilder

Johannes Eerdmans

Blauwe drinkfles
linksonder gesigneerd
olieverf op paneel
30 x 50 cm
 
 
 
contact: T +31 (0)43 325 8014 / M +31 (0)655 105 734

 

Helaas, dit was ons laatste werk van onze vriend John Eerdmans.
John was 25 jaar een rots in de branding voor onze galerie. Helaas schildert John door omstandigheden niet meer ...

 
 
NL | * 1950
 
De Fries Johannes Eerdmans heeft een stijl ontwikkeld, die sterk doet denken aan de Romantische School. Hij werd op 15 oktober 1950 te Sneek geboren en groeide op in Bolsward.
 
Johannes Eerdmans interesseerde zich al van kinds af aan voor het tekenen van klein formaat zeilschepen. Hij volgde enige tijd de opleiding aan de Leeuwarder kunstacademie "Vredeman de Vries Stichting", maar kwam daar snel tot de ontdekking dat het werken in groepen en het maken van abstracte kunst hem in het geheel niet lag.
 
Hij volgde vanaf die tijd zijn eigen weg en bleef tekenen en schilderen naar eigen inzicht. Zijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van stillevens, maar ook schildert Eerdmans stadsgezichten, scheepjes, ijs- en zomerlandschappen. Hoe langer Eerdmans schildert, des te meer waardering krijgt hij voor de oude meesters. Zonder overigens een bepaalde voorkeur te hebben. Die inspiratie is duidelijk aan het werk van Johannes Eerdmans af te zien. Kenners roemen de bijzondere sfeer die uit gaat van zijn schilderijen.
 
contact: T +31 655 105 734 / info@galerie043.nl